Onderzoeksresultaat: Afstuderende student zoekt startersfunctie met eigen inbreng en ruimte voor ontplooiing

Amsterdam, 5 juni 2017 – Studenten die in hun afstudeerfase va een hbo opleiding zitten verkiezen een startersfunctie met modaal salaris waarin zij hun eigen inbreng hebben en zich kunnen ontplooiien, boven een startersfunctie met een bovenmodaal salaris, maar zonder eigen inbreng en kansen tot ontplooiing. Dat blijkt uit een onderzoek onder Nederlandse studenten naar de drijfveren bij de keuze van hun eerste baan. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Generation Now onder studenten van verschillende hogescholen in Nederland.

2.172 studenten tussen de 22 en 34 die momenteel in de afstudeerfase van hun studie zitten werden hiervoor ondervraagd.  Zij werden gevraagd naar de meest belangrijke voorwaarden waar hun startersfunctie aan moet voldoen, en hoe die voorwaarden zich verhouden tot hun startsalaris. Maar liefst 89% van de ondervraagden koos voor de ruimte tot zelfontplooiing, gevolgd door 78% van de studenten die eigen inbreng in de invulling van de functie zoeken bij een eerste baan. De financiële beloning is daarbij minder van belang. Op de vraag of zij de afwezigheid van de door hen gekozen drijfveren zouden accepteren voor een baan met een bovenmodaal salaris, antwoorde slechts 14% dat dit het geval is. 3 op de 10 ondervraagden gaven zelfs aan dat salaris helemaal geen rol speelt in de keuze voor hun startersfunctie.
Andere belangrijke motivaties voor afstuderende studenten bij de keuze voor hun startersfunctie, zijn de bedrijfscultuur, doorgroeimogelijkheden en zingeving in het werk. In de keuze voor een organisatie hecht 67% van de afstudeerders veel waarde aan een organisatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt.
Meer informatie over dit onderzoek? We staan je graag te woord op welkom@generation-now.nl.
Geplaatst in Onze visie op medewerkersgeluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *